La plantilla d'habitacions i bugaderia de PortAventura farà vaga aquest cap de setmana

La plantilla d'habitacions i bugaderia dels Hotels de PortAventura faran vaga aquest cap de setmana, aprovada per la unanimitat de l'assemblea de treballadors, en protesta per la retallada de condicions laborals de la nova empresa que ha subrogat la plantilla, en subcontractació amb PortAventura. L'1 de gener l'Empresa Claro Sol va subrogar tota la plantilla, a la qual segons els sindicats vol imposar el seu propi conveni.  

Des de l'1 de gener d'aquest 2018 l'empresa Claro Sol s'ha fet càrrec de la gestió del manteniment de les habitacions i la bugaderia dels hotels de PortAventura. Des del 2013 PortAventura subcontracta el servei amb una subrogació dels treballadors amb qui tenia vinculació des del 2002. Ho va fer establint acords de subrogació amb l'empresa Constant el 2014 i Acciona el 2015 pels qual es conservaven sou, antiguitat i condicions laborals per conveni, acords que segons els sindicats majoritaris no respecta la nova empresa.

Les treballadores denuncien una escletxa salarial de 500 euros de diferència entre la plantilla fixa discontinua i la plantilla eventural que té situat el seu sou al limit del salari minim interprofessional. A causa de les modificacions de les condicions laborals, canvis de categoria professional i diversos incompliments, el comitè d'empresa ha presentat un quinzena de denuncies a la Inspecció de Treball i el 18 d'abril va fer un últim intent de mediació amb l'empresa al Tribunal Laboral de Catalunya. La plantilla està formada per 150 persones fixes, i es pot arribar a doblar amb treballadors eventuals durant la temporada alta. Asseguren que el canvi d'empresa ha comportat un augment de càrrega de treball i de la precarietat, i diversos errors de contractació i d'altes a la seguretat social.