La setmana. 02/03/2024

El pressupost de la Generalitat invertirà gairebé 126 milions al Camp de Tarragona. Les inversions que s'emporten les partides més importants: l'Hospital Joan 23 i la primera fase del tramvia. Hard Rock continua sent el principal escull perquè els comuns avalin uns comptes que Esquerra i el PSC han pactat aquesta setmana.

Els pagesos tornen a paralitzar part de la ciutat de Tarragona amb una nova protesta per reclamar solucions a la situació que viu el sector. Han llençat ous i tomàquets a la seu d'Agricultura de la Generalitat i també a la delegació del govern central a la plaça Imperial Tarraco on s'han concentrat un centenar de tractors.

Els afectats per l'accident de PortAventura denuncien l'empresa als jutjats. Aquesta setmana han presentant la denuncia. Són la majoria dels qui van patir l'accident l'11 de febrer. Volen explicacions, que s'aclareixi tot i que es depurin responsabilitats, i per això, segons els advocats, arribaran on calgui.

Comencen les obres per fer arribar l'aigua del CAT fins a l'Espluga de Francolí. Els treballs per construir la canonada han arrencat a Montblanc. Costaran un milió i mig d'euros i mig any d'obres que han de servir per ajudar a resoldre els problemes d'escassetat d'aigua.

Les obres de restauració de les façanes del Pretori deixen al descobert una arcada que connectava amb una altre torre que es va destruir durant la guerra del Francès.

L'abat de Poblet deixarà el càrrec per ser nomenat bisbe de Girona, una posició que estava vacant des de fa dos anys. Octavi Vilà era abat del monestir cistercenc des de feia 8 anys.

Programes més recents a TAC12