Notícies 12. Edició migdia. 29/09/2023

Les obres per construir el futur polígon logístic de Montblanc començaran d'aquí 15 dies. Seran 40 hectàrees on s'hi situarà entre d'altres empreses el grup Bon Preu. Ha de suposar un salt qualitatiu per l'economia de la Conca de Barberà. Les obres d'urbanització de la primera fase duraran gairebé un any i mig.

L'ajuntament de l'Espluga de Francolí apujarà impostos i limitarà la despesa i les inversions.  Ho recull el pla de sanejament econòmic que ha aprovat el consistori. El motiu principal és que s'han hagut de gastar més diners per fer front a la sequera.

Tots els instituts tindran aquest curs escolar una infermera de referència. Es desplaçarà al centre per atendre els adolescents en qüestions com l'alimentació, la salut sexual o el benestar emocional. Hem estat a l'Institut Escola Arrabassada on ja van comptar amb aquest servei el curs passat.

Montblanc enceta la 20a edició del Festival Internacional de Ceràmica, el Terrània, que s'allargarà durant tot el cap de setmana. L'edició número 20 recupera les demostracions dels ceramistes. N'hi participen una trentena de nacionals i internacionals.

En esports, farem tota la prèvia esportiva del cap de setmana on destaca el partit que juga demà el Nàstic al camp del Lugo. Els grana arriben a l'enfrontament com a líders en solitari. Davant tindrà un equip acostumat a jugar a Segona Divisió però que no ha començat la temporada amb bon peu.

I ens visita un neuròleg de referència, Chema González de Echávarri. És coordinador de la Unitat de Trastorns Neurocognitius de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, i també treballa amb la Fundació Pasqual Maragall. Amb ell repassarem l’estat de la investigació i l’abordatge actual d’una malaltia que, amb l’envelliment de la població, és cada cop més present.

 

 

Programes més recents a TAC12