Comença la prova pilot de recollida selectiva porta a porta al nucli antic de Montblanc

Són les vuit del vespre i els veïns del centre històric de Montblanc comencen a treure els cubells amb la brossa. 

Avui arrenca el nou sistema de recollida selectiva porta a porta. És dilluns i avui toca treure l'orgànica i els envasos. Els cubells es poden deixar a la porta de casa entre les 8 i les 10 del vespre. Un canvi d'hàbits al que els veïns de dintre muralles s'hauran d'acostumar.

Al centre ja han desaparegut les illes de contenidors. comm la que hi havia aquí, a Poblet i Teixidó, o a la plaça Catalunya. Ara s'hi poden llegir uns cartells on s'informa que deixar-hi la brossa serà motiu de sanció. Molts dels veïns asseguren que aquest és un sistema molt més còmode.

I a les 10 de la nit, comença la recollida de la brossa. Els operaris identifiquen cada cubell amb un codi de barres, i separen la brossa segons la fracció que toca. Comencen per la part més alta de Montblanc, i així recorreran tots els carrers del nucli antic. És el primer dia, però trobem cubells a gairebé totes les portes de les cases.

La prova pilot tindrà una durada de tres mesos, i serà a finals d'any quan es valorarà si aquest sistema s'implanta a tot el municipi.