Marxa de torxes a Montblanc per recordar el referèndum de l'1-O

A Montblanc s’han seguit les indicacions de l’AMI i s’hi ha llegit el manifest. A més, la Vila Ducal va recordar ahir la jornada de l’1-o amb una marxa de torxes fins el col·legi electoral

Regidors i regidores i l'alcalde de Montblanc s'han concentrat aquest migdia a les portes de l'Ajuntament per reivindicar i recordar l'1 d'octubre.  Ho han fet afegint-se als diferents consistoris que han llegit el manifest consensuat per l’AMI i acompanyats de la pancarta 'Republiquem'. En el manifest es reivindica el compromís dels alcaldes i alcaldesses amb el municipalisme i amb la construcció de la república catalana.

Desenes de persones, també treballadors del consistori montblanquí, han acompanyat els polítics, en un acte que, una anys després vol recordar un referèndum de l'1 d'octubre que, a Montblanc, va constituir, en paraules de l’alcalde, un exercici de perseverança i patriotisme.

Montblanc va rememorar la jornada del referèndum del passat mes d’octubre a Montblanc amb una marxa de torxes que va unir la recent estrenada plaça de l’U d’Octubre amb l’escola Les Muralles, únic punt de votació ara fa un any a la capital de la Co nca de Barberà. Un trajecte a peu reivindicatiu, però també amb un tarannà festiu fins arribar a l’escola, on en el marc de l’acte commemoratiu es va descobrir una una placa que recorda una jornada que van reviure diversos protagonistes en el marc d’un acte que es va tancar amb un sopar de carmanyola davant del col·legi.