L'Arxiu de la Conca celebra la Setmana dels Arxius amb la necessitat d'ampliar-se

 

Situat a l'antic hospital de Santa Magdalena de Montblanc, l'Arxiu Històric de la Conca de Barberà afronta el seu futur amb la incertesa de la manca d'espai. Custodia més de 2 quilòmetres de documentació. Aquests dies, per celebrar la Setmana Internacional dels Arxius, el centre ha sortit al carrer i ha instal·lat fotografies antigues als aparadors de les botigues. L'objectiu és implicar la ciutadania en el reconeixement de les persones que hi apareixen. Es podran veure fins al proper 16 de juny.

L'Arxiu de la Conca ja fa temps que reclama poder ampliar les instal·lacions, que s'han quedat petites per poder guardar més material. Per exemple, tenen documentació de 16 dels 22 municipis de la comarca, però la resta no els poden ingressar perquè no hi caben.  
 
A més de custodiar documentació antiga, com un pergamí de Savallà del Comptat de 1151, el més antic de l'arxiu, també reben visites d'escolars per donar-los a conèixer la seva tasca. L'objectiu és que els més petits coneguin que, en un futur, l'Arxiu els pot ser útil en els seus estudis i la seva carrera professional. 
 
També es vital la feina de digitalització que l'Arxiu va començar a fer l'any 2010 de tot el seu fons documental. Només en consultes a premsa antiga, l'any passat el web va registrar més de 200.000 visites.