L'Ajuntament de Montblanc dóna llum verda al projecte del nou polígon industrial

El projecte d'un nou polígon industrial a Montblanc, en paral·lel a la via d'alta velocitat i a tocar de l'autopista AP-2, ha donat aquest dimarts una passa molt important per a la seva construcció amb l'aprovació per part de la Junta de Govern Local del consistori montblanquí. Suposarà una inversió de prop de 10 milions d'euros i el desenvoluparà l'empresa pública Cimalsa. 

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Montblanc ha aprovat el projecte constructiu d'urbanització del polígon que tindrà una superfície de 43,5 hectàrees i suposarà una inversió de 9,5 milions d'euros. Amb el projecte d'urbanització aprovat, només faltarà el permís definitiu de carreteres, Adif i Renfe per aprovar-lo de manera definitiva. Es preveu la construcció d'una rotonda d'intersecció entre la N-240 i la C-14, així com un nou pas inferior per la nacional i una nova estructura sobre la via del tren. 

El projecte també preveu la construcció de tots els serveis necessaris per al futur polígon, com és l'aigua o l'electricitat.  El polígon s'estructurarà en paral·lel al traçat del tren d'alta velocitat i a més reservarà un espai per a la futura estació intermodal ferroviària, que es proposa situar a la banda sud, i que ha de permetre l'intercanvi de mercaderies procedents del tren i les naus logístiques que s'implantin. 

La proposta també integra aquells elements significatius i preexistències a conservar, com restes arqueològiques i elements naturals característics, a la vegada que es dóna continuïtat a la xarxa de camins