×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Montblanc vol l'antic convent de Sant Francesc en cessió d'ús

Montblanc demanarà a la Generalitat la cessió d'ús de l'antic convent de Sant Francesc per 30 anys. L'edifici i els terrenys adjacents són propietat de la Generalitat de Catalunya, si bé l'Ajuntament de Montblanc fa més de 30 anys que utilitza l'espai per fer-hi activitats culturals i turístiques.

El ple de l'Ajuntament d'aquest dimecres ho va aprovar per unanimitat de tots els grups. L'Ajuntament posa de manifest que s'hi han de fer obres de millora per valor de més d'1 milió d'euros. L'equip de govern creu que és la vegada que més s'ha avançat per aconseguir la cessió de l'espai.

DDR Peça ple Montblanc cessio convent Sant Francesc març 2023

L'equip de govern treballa per obtenir una subvenció del 100% del Ministeri d'Indústria. L'objectiu és fer una rehabilitació integral de l'edifici, a més d'instal·lar-hi una experiència immersiva perquè els visitants coneguin la vinculació de la Llegenda de Sant Jordi amb Montblanc. El darrer conveni signat, del 2011, ja preveia una cessió d'ús en un futur. L'Ajuntament confia que aquest mes d'abril es pugui resoldre.