Comença l'estudi per determinar les causes de la inclinació de l'Església Nova de l'Espluga

La Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l'Espluga ja ha començat l'estudi que ha de determinar les causes de la inclinació de l'Església Nova. L'edifici està tancat des de principis d'any. Ara es vol concretar l'origen del problema per poder definir les actuacions necessàries per assegurar el futur de l'església.

Durant aquesta setmana ja han començat els treballs per determinar quin és l'origen de la inclinació de l'Església Nova de l'Espluga. Les esquerdes a la cúpula dels evangelistes van obligar a l'Arquebisbat a tancar el temple i ara la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel ha encarregat l'estudi geotècnic a una empresa especialitzada per valor d'uns 1.300 euros, tot i que l'Ajuntament de l'Espluga hi ha aportat una excavadora i diversos operaris de la Brigada. Els treballs consisteixen en fer 3 sondejos de 10 i 12 metres de profunditat i dues exploracions de 2 metres, d'aquests procediments s'han extret diverses mostres del subsòl que ara s'hauran d'analitzar.

L'estudi haurà de concretar l’origen del problema per poder tenir un punt de partida per, posteriorment, definir les actuacions necessàries que assegurin l’estructura de l’església.