L'Espluga aprova un pla d'accions pel comerç local en un ple crispat

 

 

El decreixent teixit comercial de l'Espluga de Francolí i la necessitat de buscar mesures per revitalitzar-lo va enfrontar aquest dijous govern i oposició al ple, malgrat el resultat final: unanimitat en la votació, després d'un debat ple de tensió. Som Espluga, a l'oposició, havia presentat 10 propostes, entre les quals un cens de locals buits amb ajuts al lloguer, una enquesta i un pla d'impuls, repensar la zona blava, o fins i tot establir una moneda local. Els grups de Govern van evitar votar-hi en contra, i per primer cop van utilitzar l'eina de l'esmena de substitució enlloc de negociar una modificació de la moció.

Ho van fer passant de 10 mesures a 4 i delegant al Consell Comarcal el cens de locals buits, l'enquesta i l'estudi d'un pla d'impuls, a més de la cerca de subvencions. Això va crispar el debat. Som Espluga, tot i votar-hi a favor per no perjudicar el comerç, va definir la proposta com una esmena d'aniquil·lació.

Des de l'equip de Govern l'alcalde va defensar que s'havien acollit a una eina democràtica i legal per fer les seves propostes. Els convergents justificaven la mesura precisament, per mostrar el seu suport al comerç .

El Ple també va aprovar per via d'urgència una moció de suport a les 38 persones encausades del Camp de Tarragona, inclosa una espluguina, per la vaga del 8N. També es va fer una condemna explícita unànime a la sentència de la Manada aprovant l'impuls d'accions contra la violència sexista, com un punt d'informació a les festes locals.