Aragonès reivindica la necessitat de connectar l'Espluga amb l'aigua de l'Ebre

El president de la Generalitat ha reivindicat la necessitat de treballs com el de la connexió de l’Espluga amb l’aigua de l’Ebre en el context actual de sequera. Ho ha fet en el marc d’una visita a les obres que s’han iniciat aquesta setmana.

Després de signar al llibre d'Honor de l'Ajuntament a la Sala de Plens, el president de la Generalitat, Pere Aragonès ha visitat les obres de millora de la xarxa de distribució d'aigua potable per a la reducció de fuites que s’estan realitzant a l’Espluga i, posteriorment s’ha dirigit fins al Balcó de Sant Miquel per conèixer de primera mà el projecte de connexió de l'Espluga de Francolí al Consorci d'Aigües de Tarragona.

El president ha reivindicat la importància d’aquest tipus d’obres en un període de sequera com l’actual i ha posat en valor la col·laboració entre administracions i institucions per fer realitat projectes com aquest. També ho ha posat en valor l’alcalde de l’Espluga, que els últims mesos s’ha estat abastint d’aigua amb camions cisterna.

Els treballs per fer realitat aquesta connexió van començar aquesta setmana  a Montblanc, des d’on es construeix una canonada que transportarà l’aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona. És una obra que està pressupostada en un milió i mig d'euros i que hauria d'estar acabada en mig any. Per tant, a finals d'aquest estiu, si es compleixen les previsions, es compliria una de les reivindicacions històriques d'aquest municipi de la Conca de Barberà.