A licitació el camp de gespa artificial de l'Espluga, una reivindicació històrica del municipi

El Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga ha tret a licitació aquest dijous el projecte de remodelació del camp de futbol del Riu Sec, després d’anys d’espera i de reivindicacions dels futbolistes locals. És l’últim camp de terra d’una escola de club de futbol del Camp de Tarragona que encara no té gespa, ni natural ni artificial. Ara l’Ajuntament hi invertirà mig milió d’euros de fons municipals per col·locar-hi gespa artificial i millorar les grades.

Tant a l’aprovació del projecte, el més important del 2018 al municipi, com l’obertura ara del procés per adjudicar les obres han tingut la unanimitat del Ple, amb el suport del grup de Som Espluga, a l’oposició. A petició seva, aquesta coalició d’esquerres podrà participar a la mesa de contractació. Reclamen però que es compleixin els terminis.

El Ple també va aprovar per unanimitat la proposta de Som Espluga de retre un nou homenatge als espluguins deportats als Camps de Concentració Nazis, als quals es va fer un reconeixement el 1991. Almenys 3 van morir executats pel nazisme. La proposta inclou l’encàrrec d’un cens al Centre d’Estudis Locals per tal que es puguin col•locar a diferents punts del municipi llambordes de record amb el nom de cada un dels espluguins deportats.