La immigració fa créixer la població al Camp de Tarragona

Les migracions de persones de fora de l'Estat van permetre al Camp de Tarragona augmentar població durant el 2022. I és que tant el Tarragonès com l'Alt Camp i la Conca de Barberà van veure com els fluxos migratoris permeten que, tot i la reducció de la natalitat, el nombre d'habitants es mantingui a l'alça.

D'aquesta manera, el Tarragonès va registrar un saldo migratori positiu total de 6.700 persones el 2022. Més d'un 90% d'aquestes, 6.300, van arribar procedents de l'estranger, mentre que 500 més s'hi van desplaçar a viure des d'altres comarques catalanes. L'únic saldo negatiu és amb la resta de l'Estat, ja que 114 persones hi van traslladar la seva residència.

Una tendència que encara és més clara a l'Alt Camp. Aquí la diferència entre persones que hi van arribar i que hi van marxar és de 713. Una xifra resultant de l'arribada de 789 persones de l'estranger i un lleuger descens de residents que van marxar a la resta de Catalunya o de l'Estat.

LA CONCA ES MANTÉ PER SOBRE DELS 20.000 

A la Conca de Barberà, l'arribada de persones immigrades de l'exterior va ajudar en gran part el 2022 a tornar a superar la xifra de 20.000 habitants la comarca, trencant la tendència a la baixa dels anys anteriors. Així, gairebé el 80% d'aquests nous residents provenen de l'estranger. Una xifra reforçada per la migració interior catalana, provinent en molts casos de grans ciutats cap al món rural, que va suposar un saldo positiu de 100 persones més vivint a la comarca.

LES CIUTATS PERDEN POBLACIÓ

Una tendència de canvi de les ciutats cap al món semiurbà o rural que és generalitzada a tot Catalunya. En el cas del Tarragonès, per exemple, la ciutat de Tarragona va perdre 422 habitants a causa de canvis de residència. Una xifra que contrasta amb l'arribada de nous habitants a municipis propers com Salou, Vila-seca, Altafulla o La Canonja, entre d'altres.