L'alerta arriba a la meitat dels mòbils

La prova d'aquest dimecres ha funcionat bé en l'àmbit tècnic d'emissió dels missatges d'alerta, però la meitat dels mòbils no l'han rebut per la falta d'emissió per part de les antenes de grans companyies, com Movistar i Orange. Aquesta és la primera valoració que es fa des del Departament de Protecció Civil de la segona prova duta a terme d'aquest sistema al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès.

PER SOTA DE L'ANTERIOR PROVA

Una hora després de la prova, el sistema havia rebut 1.500 enquestes de la ciutadania per valorar si s'havia rebut o no el missatge i des de quin punt del territori. Aquestes primeres dades reflectien que poc més del 50% dels usuaris havien rebut l'alerta. Unes dades que es mostren, de moment, molt distants de la primera prova feta a Lleida, on el resultat global va arribar a gairebé un 80% de recepció. És per això que des de Protecció Civil es fa una valoració desigual de la prova.

COMPETÈNCIA DE L'ESTAT

Des dels responsables de la prova admeten que gran part de culpa d'aquest retrocés es deu a les dades que es desprenen de recepció per part de les grans companyies, com Movistar i Orange, al contrari de Vodafone, que sí que ha presentat resultats molt positius. Diuen que traslladaran a l'Estat aquestes incidències, ja que és qui té les competències en aquesta matèria.

ENQUESTA OBERTA FINS DIJOUS

Durant tot el dia i fins aquest dijous a les 11 del matí es pot continuar omplint l'enquesta de resposta. A Lleida es van arribar a la darrera prova a les 5.000 respostes sobre una població dos terços més baixa que en la prova d'avui.